Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzervativci i laburisti izjednačeni uoči izbora

Konzervativna stranka britanskog premijera Dejvida Kamerona izjednačena je sa svoim glavnim rivalom Laburističkom strankom Eda Milibanda, manje od 48 sati od izbora, pokazuje danas objavljeno istraživanje javnog mnjenja.

Prema istraživanju agencije Populus, konzervativci i laburisti imaju 34 odsto podrške birača, za jedan odsto više svaki, u odnosu na prethodno istraživanje objavljeno 1. maja, preneo je Rojters.

Liberalne demokrate, partneri u Kameronovoj vladajućoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koaliciji, imaju 10 odsto, što je rast od jedan odsto, a evroskeptična Stranka za nezavisnost Ujedinjenog kraljevstva (UKIP) 13 odsto podrške birača, pad od dva odsto u odnosu na ranije istraživanje.

U Britaniji se u četvrtak održavaju opšti izbori, koje mnogi ocenjuju kao najneizvesnije u proteklih nekoliko decenija, a čiji bi ishod mogao da utiče da li Britanija napušta Evropsku uniju ili Škotska ponovo pokreće pitanje nezavisnosti.

Britanski premijer Kameron je obećao da će, ukoliko bude ponovo izabran, održati referendum o članstvu Britanije u EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.