Kongres sprečio zatvaranje vlade

Izvor: VOA, 12.Dec.2014, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongres sprečio zatvaranje vlade

Predstavnički dom Kongresa je u poslednjem trenutku, sinoć nešto pre ponoći, usvojio predlog budžeta za tekuću fiskalnu godinu, čime je izbegnuta mogućnost zatvaranja federalne vlade.

Za predlog je glasalo 219  članova  Predstavničkog doma - samo dva više od potrebne minimalne većine, dok je protiv bilo 206.

Kongresmeni iz redova obe stranke su se ovom prilikom podelili tako da su -konzervativno krilo republikanske stranke i levo krilo demokratske stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << glasali protiv zakonskog predloga koji su podržavali kako Bela kuća, tako i vodjstvo republikanaca, uključujući predsedavajućeg Predstavničkog doma, Džona Bejnera.

Predstavnički dom i Senat su zatim usvojili privremenu dvodnevnu meru finansisanja vlade kako bi Senat imao vremena da izglasa predlog budžeta koji će zatim potpisati predsednik Obama.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.