Kod Luganska dve brigade kijevskih snaga u okruženju - Narodna vojska nudi koridor za povlačenje vojnika i oficira

Izvor: Vostok.rs, 02.Sep.2014, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Luganska dve brigade kijevskih snaga u okruženju - Narodna vojska nudi koridor za povlačenje vojnika i oficira

02.09.2014. -

 Narodna vojska je stavila u obruč 24. motorizovanu brigadu u blizini mesta Petrovskoe. U okruženju se nalazi grupa od10 tenkova, 12 oklopnih transportera i 1250 pripadnika kijevskih snaga.

Kod mesta Bjelorječnosko Narodna vojska je blokirala veliku grupu 30. mehanizovane brigade, a u njoj se nalazi do 15 tenkova, 20 raznih oružja i minobacača raznog kalibra, 30 pešadijskih borbenih vozila i oklopnih transportera, kao i 500 vojnika.

Narodna vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je odlučna da završi potpuno okruženje kijevskih snaga i oslobodi teritoriju.

Prema obaveštajnim izveštajima, veliki broj vojnika kijevskih snaga koji se je našao u obručima je potpuno demoralisan i trpe velike gubitke u poslednje vreme.

Takođe 24. Javorova brigada i 30. Novograd-Volinski koje su popunjene neobučenim vojnicima su pretrpele velike gubitke i obaveštajni podaci ukazuju da su izgubile do 70% ljudstva.

Imajući u vidu ove okolnosti, komanda Narodne vojske je saopštila da ne želeći uzaludno krvoproliće, spremna je da pruži humanitarni koridor za vojnike kijevskih snaga koji su odlučili da prekinu učešće u bratoubilačkom građanskom ratu.  U slučaju pozitivne odluke kijevskih vlasti, moći će da se izbegnu nepotrebne žrtve, te će se sačuvati stotine života, stoji u saopštenju Narodne vojske.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.