Ko će to da namiri: Partija sa 88 miliona članova

Izvor: Mondo, 30.Mar.2015, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će to da namiri: Partija sa 88 miliona članova

Vladajuća indijska Baratija džanata - Indijska narodna partija, postala je najbrojnija stranka u svetu, izjavio je njen potpredsednik Dineš Sing, navodeći da je u stranci trenutno 88 miliona članova.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Sing tvrdi da Komunistička partija Kine ima 86 miliona članova, preneo je TAS S.

Baratija džanata je pre četiri meseca pokrenula kampanju "Učlani se sada" i omogućila učlanjenje pozivom mobilnim telefonom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i potvrdom davanjem ličnih podataka.

"Samo za poslednjih osam dana u partiju se učlanilo oko deset miliona ljudi", rekao je Sing, izrazivši cilj stranke da u skoroj budućnosti ima sto miliona članova.

Baratija džanata je na parlamentarnim izborima 2014. predvodila savez koji je pobedio, a njen lider Narendra Modi imenovan je za premijera Indije, navodi ruska agencija.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Indija: Partija sa 88 miliona članova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2015

Vladajuće indijska Baratija džanata - Indijska narodna partija, postala je najbrojnija stranka u svetu, izjavio je danas njen potpredsednik Dineš Sing, navodeći da je u stranci trenutno 88 miliona članova...Sing tvrdi da Komunistička partija Kine ima 86 miliona članova, preneo je TASS...Baratija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pomahnitali nosorog ubio ženu na jugu Nepala

Izvor: Mondo, 30.Mar.2015

Divlji nosorog danas je u gradu na jugu Nepala ubio jednu ženu i ranio nekoliko ljudi, izjavio je vladin zvaničnik...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Ram Prasad Tapalija rekao je da je nosorog ušao u grad Hetauda, oko 80 kilometara južno od Katmandua, i da je napadao građane, dok su ljudi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.