Kitarović: Zahteve veterana treba uzeti u obzir

Izvor: Blic, 30.Maj.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarović: Zahteve veterana treba uzeti u obzir

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da niko, pa ni hrvatski ratni veterani, ne može biti iznad zakona, dodajući da ipak treba uzeti u obzir zahteve vetarana koji već 222 dana protestuju, jer ne veruje da bi ratni invalidi mesecima demonstrirali, a da za to nemaju razloga.

To je bio odgovor Kitarovićeve za Dnevnik Nove TV na pitanje mogu li hrvatski branitelji da budu iznad zakona s obzirom da nisu prijavili protest i da su sinoć na Markovom trgu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostali i posle 22 časa, što zakon ne dopušta, prenosi Hina.

Kitarovićeva je rekla kako je njen savetnik za branitelje Ante Deur stalno izveštava o protestu branitelja i da je Deura poslala među demonstrante kako bi saznala šta se događa "na licu mesta", kao i kako on pokušava da posreduje u smirivanju stanja.

Kitarovićeva je rekla da treba da se sasluša i razgovara i da se proba da se "stvar reši na civilizovan, miran i dostojanstven način".

Hrvatska predsednica je istakla da događaji na Markovom trgu nisu dobri ni za unutrašnje stanje u Hrvatskoj, ni za međunarodni ugled zemlje zbog čega je prethodne večeri pozvala sve odgovorne na dostojanstveno ponašanje, mir i na rešavanje otvorenih pitanja kroz dijalog.

Na pitanje ko je odgovoran za eskalaciju braniteljskog protesta, Kitarovićeva je odgovorila da "ne bi o tome prosuđivala".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.