Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2016, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarović: Prevlaku rešiti u duhu dobrosusedskih odnosa

Crna Gora i Hrvatska treba da još jednom da pokušaju da dogovorom reše spor u vezi Prevlake, pre nego što se to pitanje iznese pred međunarodni sud, izjavila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Smatram da bi trebalo trebalo pokušati doći do utvrđivanja zajedničke državne granice naposrednim dogovorom i sklapanjem ugovora o granici pre nego odlučimo da ovo pitanje iznesemo pred neko međunarodno pravosudno tijelo", kazala je Grabar-Kitarović, koja danas >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Budvi učestvuje na šestom tradicionalnom bezbednosnom forumu 2BS u Budvi.

Ona je u intervjuu podgoričkim Vijestima rekla da se mora poći od međunarodnopravnog načela poštovanja bivših republičkih granica, "kako su obe naše države prihavtile u svojim temeljnim dokumentima".

"A i o izlaženju pred neko međunarodno telo, bilo Međunarodni sud, bilo arbitražu, takođe se trebalo usaglasitri", kazala je Grabar-Kitarović.

Ona je rekla da je od uspostavljanja "privremenog" režima prošlo previše vremena.

"Mislim da smo dovoljno zreli da se ovi pitanje reši u duhu dobrosusedskih odnosa i prijateljstva", poručila je Grabar Kitarović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.