Kinezi tvrde da su otkrili najveću rupu na svetu

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi tvrde da su otkrili najveću rupu na svetu

Kinezi tvrde da su otkrili najveću rupu na svetu. Kineska televizija CCTV objavila je sredinom sedmice da je otkrivena "Zmajeva rupa", 300 metara duboka špilja u Južnom kineskom moru.

Kako javlja Business Insider, radi se o teritoriju koje trenutno predstavlja jedno od najopasnijih mesta na zemlji, a oko kojeg se već godinama spore Vijetnam, Malezija, Indonezija, Bruneji, Filipini, Tajvan i Kina.

Ispostavi li se da je tačna ova vest kojom se hvali Kina, njihova zmajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rupa bi sa prvog mesta skinula dosadašnjeg rekordera, rupu Dean’s Blue, koja se nalazi u Bahamima I koja je duboka202 metra.

“Dubinu rupe utvrdili smo serijom kalibracija i bez obzira kojom se služili, sve su pokazale kako je rupa duboka 300 metara”, objasnio je Jang Zuošeng, profesor s Kineskog univerziteta okeana.

Izvor: YouTube

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kinezi otkrili najveću rupu na svijetu (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2016

Kineska televizija CCTV objavila je da je otkrivena "Zmajeva rupa", 300 metara duboka rupa u Južnom kineskom moru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.