Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Feb.2010, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina zatvorila najveći sajt za obuku hakera

ŠANGAJ - Kineske vlasti su zatvorile internet sajt BHSN, koji su okarakterisale kao najveći sajt za obuku hakera u toj zemlji i uhapsile su tri njegova člana, prenela je danas agencija Rojters.

Vebsajt BHSN (Black Hanjk Safety Net) je besplatno učio hakerskim tehnikama i obezbeđivao skidanje zlonamernih softvera za svojih 12.000 članova, objavio je tokom vikenda lokalni list NJEN (njuhan Evening Nenjs). Taj list je, naime, citirao navode policijskih izvora iz grada Huanganga, istočno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od mesta Vuhan, gde se nalazi sedište Akademije za upravljanje komunikacijama ČA, koja takođe, kako je objavljeno, obučava hakere.

Rad BHSN je obustavljen krajem novembra prošle godine, a tri njegova člana su uhapšena pod sumnjom da su se bavili kriminalnim radnjama, piše NJEN, ne navodeći zašto je informacija tek sada objavljena.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina zatvorila "školu" za hakere

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2010

Kineske vlasti su zatvorile Internet sajt BHSN koji su okarakterisale kao najveći sajt za obuku hakera u toj zemlji i uhapsile su tri njegova člana, prenela je agencija Rojters...Vebsajt BHSN (Black Hawk Safety Net) je besplatno učio hakerskim tehnikama i obezbeđivao skidanje zlonamernih softvera...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.