Kina: Zatvor za zvaničnike zbog eksplozije naftovoda

Izvor: Press, 30.Nov.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Zatvor za zvaničnike zbog eksplozije naftovoda

Sud u Kini osudio je 14 bivših zvaničnika državne naftne kompanije "Sinopek" na zatvorske kazne u trajanju do pet godina, zbog njihove uloge u eksploziji naftovoda 2013. godine, objavila je danas kineska novinska agencija Sinhua.
            U eksploziji koja se dogodila pre dve godine u istočnoj kineskoj provinciji Šandung je poginulo 63, a povređeno 156 ljudi, dok je ukupna materijalna šteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << iznosila 751,7 miliona juana (117 miliona dolara), preneo je Rojters. U presudi se navodi da su zvaničnici "Sinopeka" osuđeni na zatvorske kazne zbog kršenja bezbednosnih propisa, dok vladini zvaničnici nisu na odgovarajući način obavili svoje dužnosti posle eksplozije. Eksplozija na naftovodu 2013. je bila jedna od najvećih eksplozija koja je pogodila infrastrukturu u Kini, a uzrokovala je rast zabrinutosti oko bezbednosnih standarda u toj drugoj po veličini svetskoj privredi.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.