Kina: Sedam radnika se otrovalo gasom u fabrici

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2015, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Sedam radnika se otrovalo gasom u fabrici

Najmanje sedam radnika jedne fabrike za proizvodnju hartije u centralnim delovima Kine umrlo je od posledica izlaganja otrovnim gasovima, saopštili su zvaničnici.

Nesreća se dogodila u petak kada je jedan od radnika, tokom čišćenja, upao u bazen sa otrovnom otpadnom papirnom masom. Kolege su pokušale da mu pomognu, ali su ih obuzeli štetni gasovi, saopštile su vlasti kineske provincije Hunan.

Kako se navodi, dva radnika su povređena.

Ovo je poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u nizu incidenata u Kini koji ima veze sa opasnim hemikalijama, navela je agencija AP.

Najmanje 145 osoba je poginulo u eksploziji 12. avgusta u skladištu toksičnih hemikalija u luci Tjanđin.

U vezi sa tom nesrećom, policija je uhapsila 12 osoba.

Na skladištu kompanije koja je specijalizovana za transport i skladištenje eksplozivnih sredstava i hemikalija odeknulo je nekoliko eksplozija snage uporedive sa detonacijom 21 tone trotila, posle čega je izbio ogroman požar.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.