Kina: Desetine hiljada evakuisano zbog tajfuna

Izvor: Vesti-online.com, 04.Okt.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Desetine hiljada evakuisano zbog tajfuna

Snažni tajfun pogodio je jug Kine, praćen jakim vetrom i kišom, zbog čega je do sada evakuisano više desetina hiljada ljudi.

Kineski Nacionalni meteorološki centar je objavio crveni meteoalarm, što je najviši nivo opasnosti, uz upozorenje da bi do sutra ujutro (5. oktobar) na nekim mestima moglo da padne čak 28 centimetara kiše, prenela je agencija AP.

Zasad nema izveštaja o povređenima, niti o materijalnoj šteti.

Tajfun Mudžigej, sa vetrom brzine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od 180 kilometara na sat u svom centru, kreće se prema severozapadu brzinom od oko 20 kilometara na sat, saopštio je Meteorološki centar.

Očekuje se da će tajfun uskoro pogoditi jugoistočnu kinesku pokrajinu Guangdung, kao i turističko ostrvo Hainan, gde hiljade Kineza provode praznični produženi vikend. Tajfun bi ipak trebalo da oslabi tokom naredna dva dana, kako se bude kretao prema centralnom delu Kine.

Usled tajfuna su otkazane desetine letova sa glavnog aerodroma na Hainanu, koji se nalazi u provincijskoj prestonici Haiku, a otkazani su i vozovi između Haikua i turističkog centra Sanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.