Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong Un: Najnovije lansiranje raketa najveći uspeh

Lider Severne Koreje Kim Džong Un nazvao je najnovije lansiranje balističkih raketa sa podmornice "najvećim uspehom", javili su državni mediji iz Pjongjanga.

Rezultat lansiranja je dokazao da se Severna Koreja pridružila "prvoj liniji vojnih sila koje su u potpunosti opremljene kapacitetima za nuklearni napad", rekao je Kim, prenela je severnokorejska agencija KCNA.

Severna Koreja je uz svoju istočnu obalu testirala u utorak lansiranje balističkih raketa sa podmornice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javila je južnokorejska agencija Jonhap.

Pročitajte još:

Testiranje je izvršeno u 5.30 sati ujutro po lokalnom vremenu, odnosno 23 sata po srednjeevropskom vremenu, u blizini grada Sinpo, saopštio je Združeni štab južnokorejskih oružanih snaga, a prenela agencija AFP.

Pjongjang je izveo tu probu u vreme eskalacije tenzija u odnosima sa Južnom Korejom, pri čemu su severnokorejske vlasti zapretile odmazdom zbog zajedničkih vojnih vežbi Južne Koreje i SAD, a koje je Pjongjang nazvao probom nuklearnog napada i invazije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kim: Najnovije lansiranje raketa najveći uspeh

Izvor: B92, 25.Avg.2016

Lider Severne Koreje Kim Džong-un nazvao je najnovije lansiranje balističkih raketa sa podmornice "najvećim uspehom", javili su državni mediji iz Pjongjanga...Rezultat lansiranja je dokazao da se Severna Koreja pridružila "prvoj liniji vojnih sila koje su u potpunosti opremljene kapacitetima za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.