Kijevske snage napale 60 puta teritoriju DNR

Izvor: Vostok.rs, 04.Maj.2016, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijevske snage napale 60 puta teritoriju DNR

Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 60 puta napadale teritoriju DNR. Najintenzivnije su napadali Zajcevo, Staromihajlovku, Jasinovatu, rudnik Gagarin, Donjecki aerodrom i Elenovku.

Ministarstvo saopštava da se na teritoriji Donbasa nastavlja teror protiv civilnog stanovništva. Tako je juče MUP «Donjecke oblasti» uhapsio 9 civila optuživši ih za saradnju sa DNR. Razlog hapšenja bila je georgijevska lenta na njihovoj odeći.

Kijevske snage su granatirale i punkt kod Jasinovate. 

Situacija u zoni odgovornosti Narodne milicije LNR nije se bitno izmenila. Kijevske snage napadale su ponovo naselje Kalinovku i tom prilikom je smrtno ranjen 33-godišnji pripadnik NM što je treći slučaj za poslednje tri nedelje.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
srb.news-front.info

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.