Kijevske snage 830 puta napale teritoriju DNR

Izvor: Vostok.rs, 30.Jun.2016, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijevske snage 830 puta napale teritoriju DNR

Sinoć od 19:30 do 22:07 trajali su povremeni napadi kijevskih snaga na Staromihajlovku i Dokučaevsk.

Vojska DNR uspela je da povrati sve položaje koje su tokom prethodne noći napale kijevske snage. Kijevski mediji su sami potvrdili vesti o gubicima. Tačan broj poginulih nisu naveli.



Situacija u DNR ostaje kritična. Broj napada kijevskih za poslednja 24 sata je porastao na 830 puta. Napadali su Ozrenovku, Zajcevo, Spartak, Staromihajlovku, Lenjinskoe, Zaičenko, Kominternovo, Sahanku, Jasinovatu, Dokučaevsk, kao i područje donjeckog aerodroma.

Povećao se i broj napada na teritoriju LNR. Tokom prethodnog dana 17 puta je napadnuta teritorija republike. Napadali su spomenik «Knezu Igoru», Veselogorlovku, Kalinovo, Logvinovo, Pervomajsk.Veselu Goru,Hrjaščevku i Sokolnik.



Nedaleko od Debaljceva vođene su žestoke se borbe. Kijevske snage napale su naselje Logvinovo koje se nalazi na 5 km od Debaljceva. Oni su uspeli da potisnu snage vojske DNR sa prvih borbenih linija ali su snage DNR uspele da ih zaustave tako da su se kijevske snage povukle uz značajne gubitke.


Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

srb.news-front.info, Vostok

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 30.06.

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2016, 10:50

  . . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .  . Situacija na frontu za 30.06. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje. . . . Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . .  .   OVDE...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.