Keri i Zarif razgovarali o mogućem produžetku pregovora

Izvor: Press, 23.Nov.2014, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri i Zarif razgovarali o mogućem produžetku pregovora

S obzirom da sutra ističe rok za postizanje dogovora između šest svetskih sila i Irana o nuklearnom programu te zemlje, američki državni sekretar Džon Keri i šef iranske diplomatije Mohamad Džavad Zarif razgovarali su danas o eventualnom produžetku pregovora o tom pitanju, saopštio je neimenovani zvaničnik Stejt departmenta.
"U centru naše pažnje su i dalje koraci koje treba da preduzmemo da bismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << postigli dogovor, ali potpuno je prirodno da samo 24 sata pre isteka krajnjeg roka razgovaramo o nizu mogućnosti, kako na međunarodnom nivou, tako i sa našim partnerima iz grupe P5+1", rekao je ovaj zvaničnik.

Pošto su se Keri i Zarif sastali u Beču, ovaj zvaničnik je saopštio i da je jedna od opcija produžetak pregovora, preneo je Rojters.

"Takođe ne bi trebalo da bude čudno što smo se uključili u diskusiju o opcijama i sa Iranom", dodao je on.



U Beču je od početka nedelje u toku nova runda pregovora o nuklearnom programu Irana, sa ciljem da se postigne sporazum koji bi osigurao da taj program bude isključivo mirnodopskog karaktera.

Ranije je bilo predviđeno da 24. novembar bude krajnji rok za potpisivanje sporazuma između Irana i pet zemalja članica UN sa pravom veta i Nemačke.

Prema aktuelnom stanju u pregovorima ishod je, dan pre isteka roka, potpuno neizvestan, tako da postoje razne spekulacije o završetku.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.