Izvor: Blic, 20.Sep.2016, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Prekid vatre u Siriji još nije mrtav

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danas da prekid vatre u Siriji "još nije mrtav" uprkos nastavku bombardovanja u toj zemlji koja je jedna od glavnih tema Generalne debate na 71. Generalnoj skupštini UN.

"Prekid vatre još nije mrtav", kratko je rekao Keri posle medjunarodnog sastanka o Siriji koji su predvodili SAD i Rusija.

Keri je rekao da će se tokom nedelje ponovo sastati sa šefom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ruske diplomatije Sergejem Lavrovim.

Sastanak na marginama Generalne skupštine UN organizovala je medjunarodna grupa za podršku Siriji koja okuplja 23 zemlje i medjunarodne organizacije.

Prekid vatre, već krhk nekoliko dana, prekinut je u ponedeljak napadom na humanitarni konvoj UN na putu ka Alepu kada je stradalo najmanje 20 ljudi.

Humanitarni konvoj UN i sirijskog Crvenog polumeseca nastojao je da iskoristi prekid vatre i dostavi hranu i lekove za 78.000 ljudi u Alepu. Na putu ih je zatekao prekid primirja, a zatim žestoko bombardovanje grada i okoline.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kerry: Prekid vatre u Siriji još nije mrtav

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2016

Američki državni tajnik John Kerry izjavio je danas da prekid vatre u Siriji "još nije mrtav" uprkos nastavku bombardiranja u toj zemlji koja je jedna od glavnih tema rasprave na 71. sjednici Glavne skupštine UN.  "Prekid vatre još nije mrtav", kratko je rekao Kerry poslije medjunarodnog sastanka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Keri: Prekid vatre u Siriji još nije mrtav

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2016

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danas da prekid vatre u Siriji "još nije mrtav" uprkos nastavku bombardovanja u toj zemlji koja je jedna od glavnih tema Generalne debate na 71. Generalnoj skupštini UN..."Prekid vatre još nije mrtav", kratko je rekao Keri posle međunarodnog sastanka...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.