Keri: Moguć dogovor sa Iranom

Izvor: VOA, 18.Nov.2014, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Moguć dogovor sa Iranom

Američki državni sekretar i njegov iranski kolega izrazili su nadu u postizanje sporazuma svetskih sila i Irana pre predviđenog roka 24. novembra

Državni sekretar Džon Keri izjavio je da se nada da će Sjedinjene Države i pet drugih svetskih sila moći da postignu sporazum sa Iranom o nuklearnom programu te zemlje, ali je istovremeno ukazao da neće da iznosi nikakva predvidjanja.

Pregovori Irana i takozvane grupe 5+1 koja obuhvata SAD, Britaniju, Kinu, Francusku, >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Rusiju i Nemačku nastavljeni su ponovo danas u Beču a krajnji rok za postizanje sporazuma je 24. novembar.

Keri je danas ovonedeljne razgovore nazvao „kritičnim“.  U medjuvremenu, iranski mediji su danas preneli izjavu ministra inostranih poslova Irana, Džavada Zarifa da je taj sporazum još uvek moguć. On je takodje medjunarodnoj zajednici uputio poruku da se nada da neće „postaviti preterane zahteve“ Iranu.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.