Katolička crkva SAD: 120 miliona dolara žrtvama pedofilije

Izvor: Večernje novosti, 19.Apr.2015, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katolička crkva SAD: 120 miliona dolara žrtvama pedofilije

Američka katolička crkva potrošila je za godinu dana 120 miliona dolara za obeštećenje žrtava seksualnog zlostavljanja. Takođe, isplaćeno je 30 miliona za programe borbe protiv pedofilije, piše u godišnjem izveštaju koji su naručili biskupi. U tom izveštaju se ističe da je 120 miliona potrošeno na obeštećenje, terapije za žrtve i advokatske troškove, dok je tridesetak miliona poslužilo za prevenciju, precizira Konferencija američkih biskupa. Rimokatolička crkva izdaje godišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izveštaj o optužbama za zlostavljanje i o naporima crkve da iste iskoreni, nakon izbijanja skandala sa sveštenicima pedofilima u SAD 2002. godine. Tada je bostonski nadbiskup priznao da je štitio sveštenika odgovornog za brojna seksualna zlostavljanja. Tokom 2013. i 2014. godine prispelo je 657 optužbi za pedofiliju, od kojih je za 130 utvrđeno da su osnovane, 243 se istražuje, a ostale nisu dokazane. Trideset sedam slučajeva prijavljeno je vlastima i uključuju trenutno maloletne osobe, od kojih je šest potvrđeno, a ostali su podvrgnuti istrazi ili nedokazivi, dodaje Konferencija. (Izvor: sputniknews.com)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Katolička crkva isplatila milione žrtvama pedofilije

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2015

Američka katolička crkva potrošila je za godinu dana 120 miliona dolara za obeštećenje žrtava seksualnog zlostavljanja...Takođe, isplaćeno je 30 miliona za programe borbe protiv pedofilije, piše u godišnjem izveštaju koji su naručili biskupi. U tom izveštaju ističe se da je 120 miliona...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.