Katar: Spremni za dijalog, uz poštovanje suvereniteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katar: Spremni za dijalog, uz poštovanje suvereniteta

Katarski emir Šeik Tamim bin Hamad al-Tani izjavio je danas da je spreman za dijalog, ali da svako rešenje krize u Zalivu mora da podrazumeva poštovanje suvereniteta Katara.

"Otvoreni smo za dijalog o rešavanju problema" sve dok se "poštuje suverenitet" Katara", rekao je on u televizijskom obraćanju naciji.

Takođe je istakao da ceni posredničke napore Kuvajta i podršku drugih zemalja, uključujući SAD, Tursku i Nemačku.

Katarski emir je kazao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se život u toj zemlji odvija normalno i nakon što su četiri arapske države prekinule diplomatske i saobraćajne veze Dohom prošlog meseca.

"Kao što znate, život u Kataru teče normalno", rekao je u televizijskom obraćanju naciji, prenosi Rojters.

To je njegovo prvo javno obraćanje od 5. juna kada su Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati i Egipat nametnuli sankcije Kataru prošlog meseca, prekidajući diplomatske odnose, drumski, vazdušni i pomorski sobraćaj sa tom zemljom optužujući je da finansira ekkstremističke grupe i udružuje se sa neprijateljem zemalja Zaliva - Iranom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Katar: Spremni za dijalog, uz poštovanje suvereniteta

Izvor: Blic, 21.Jul.2017

Katarski emir Šeik Tamim bin Hamad al-Tani izjavio je danas da je spreman za dijalog, ali da svako rešenje krize u Zalivu mora da podrazumeva poštovanje suvereniteta Katara..."Otvoreni smo za dijalog o rešavanju problema" sve dok se "poštuje suverenitet" Katara", rekao je on u televizijskom obraćanju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.