Kapetan Dragan u četvrtak u Hrvatskoj

Izvor: Radio 021, 06.Jul.2015, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapetan Dragan u četvrtak u Hrvatskoj

Dragan Vasiljković, će ove nedelje biti će izručen Hrvatskoj i njegovo pojavljivanje u Splitu očekuje se u 9. jula u jutarnjim satima.

Na splitskom Županijskom sudu obavljaju se pripreme za prihvat Kapetana Dragana, optuženog za ratne zločine koji je u australijskom pritvoru proveo gotovo devet godina pokušavajući da izbegne izručenje i suočavanje s istragom oko ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u razdoblju od 1991. do 1993. godine.

Vasiljkoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je prošlog meseca dodeljen branilac po službenoj dužnosti, splitski advokat Darko Stanić, inače partner iz nekadašnjeg zajedničke advokatske kancelarije s Evelinom Tonkovićem, današnjim zamenikom ministra unutrašnjih poslova Hrvatske. Upravo izbor Vasiljkovićevog branioca izazvao je probleme na Županijskom sudu u Splitu jer je više splitskih advokata odbilo da ga zastupa, dok se Borivoj Milošević - koji je nakratko bio imenovan - vrlo brzo izvinio zbog planiranog godišnjeg odmora.

Sam Vasiljković je izjavio da su mu čak dva hrvatska advokata otkazala punomoć, te da je jedan od njih primio ozbiljne pretnje njegovoj porodici.

Kako saznaje Tportal, još uvek je otvorena mogućnost da ga umesto Stanića zastupa neki drugi advokat jer kao australijski državljanin on ima pravo na plaćenu odbranu pred hrvatskim sudom.

Nakon izručenja hrvatskim vlastima u četvrtak ujutro Vasiljković bi trebalo da bude predat splitskom županijskom državnom tužilaštvu koje protiv njega vodi istragu. Tamo će ga ispitati istražitelji koji bi potom trebalo da zatraže da mu se odredi istražni zatvor, u kojemu bi čekao suđenje.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.