Kanaderi i vatrogasci gase požare kod Zadra i na Hvaru

Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanaderi i vatrogasci gase požare kod Zadra i na Hvaru

Petnaestak požara koji su tokom noći buknuli u okolini Zadra, opasno su se približili tom gradu. Kanaderi, helikopteri i vatrogasci gase požar koji je jutro izbio na poluostrvu Kabal u Starom gradu na Hvaru.

Vatrogasna služba iz Zadra navela je da su se požari opasno približili Zadru. Požar gase i kanaderi.

"Kod samog Zadra smo u visokom stanju pripravnosti, držimo tamo dio snaga. Gasimo od sinoć, vatrogasci su umorni, orkanska bura otežava gašenje", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kazao je zapovednik vatrogasne službe Zadra.

Požar na Hvaru je buknuo jutros posle 9 časova. Vatra se zbog jake bure širila u svim pravcima, navodi agencija Hina, ali požar je sada lokalitzovan.

Na terenu je 20 vatrogasnih vozila, dva kanadera i dve helikoptera za gašenje požara.

Za sada nema podataka o ugroženim objektima, ali svedoci navode da se dim vidi i iz nekih delova Splita.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.