Kanada: Student uhapšen nakon što je psihijatru najavio da će ubiti prodekana i njegovu ćerku

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada: Student uhapšen nakon što je psihijatru najavio da će ubiti prodekana i njegovu ćerku

Kanađanin koji je poverio svom psihijatru da planira da ubije dvadesetak osoba, a potom izvrši samoubistvo, uhapšen je, a u njegovom stanu policija je zaplenila veliku količinu oružja.

Student medicine (30), koji će biti isključen sa univerziteta Dalhauzi, u Halifaksu, rekao je 20. avgusta svom psihijatru da će ubiti prodekana Medicinskog fakulteta i njegovu kćerku.

On je, takođe, pretio da će naći pušku i ubiti 10 do 20 lica, a potom se ubiti, navedeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u poternici, objavio je dnevnik “Halifaks kronikl”.

Na kraju seanse psihijatar je saopštio pacijentu da je obavezan da obavesti policiju o pomenutim prijetnjama, preneo je AFP.

Arsenal u kući

Policija je u kući studenta zapleila poluautomatsku pušku SKS, pušku kalibra 22 milimetra, 2.000 šaržera za pušku, dve kutije metaka, dozvolu za oružje i člansku karta lokalnog streljačkog kluba.

Nekoliko sati kasnije policija ga je privela, a tokom pretresa njegovog stana pronađen je pravi arsenal oružja.

Student je oslobođen uz kauciju, navodi lokalni dnevni list i dodaje da mu je zabranjeno posedovanje oružja, kao i kontakt sa prodekanom Medicinskog fakulteta. Naređeno mu je da boravi kod roditelja do početka suđenja 15. septembra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.