Kakva osveta za BREXIT! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 24.Jul.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakva osveta za BREXIT! (VIDEO)

Kilometarske kolone stvorile su se u engleskom gradu Doveru na ulazu u Lamanš.

Frustrirani vozači koji putuju za Francusku čak su počeli da sumnjaju da su haos izazvali francuski carinici kako bi kaznili Britance za odluku na referendumu da napuste Evropsku uniju, pišu danas britanski mediji.

Foto: youtube/printscreen

Zbog pooštrenih kontrola na francuskoj granici, uvedenih nakon terorističkog napada prošle nedelje u Nici, oko 250.000 vozača je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zapelo u kilometarskoj koloni, pri čemu su neki morali da čekaju čak deset sati da uđu u trajektnu luku Dover ili u tunel Lamanš, navodi "Dejli mejl".



Izvor: youtube

Na vrhuncu gužve je dokumente putnicima autobusa na francuskoj granici proveravao samo jedan francuski policajac, a obično je potrebno čak 40 minuta da se provere dokumenti putnicima jednog autobusa.

Mnogi putnici su morali da provedu noć u svojim automobilima, a vlasti savetuju svima koji planiraju putovanje preko Lamanša da ponesu dodatne količine hrane i vode.

BREAKING: Chaos as British migrants flee UK but ONE french boarder guard holds 'swarm' back. #Dover#dovertrafficpic.twitter.com/S2pXVS7z7l

— Charles Bell (@CharlesbellCjb) July 24, 2016

Policija je upozorila da bi poremećaji u saobraćaju, koji uključuju kolone dugačke do 20 kilometara, mogli da potraju još dva dana.

Britanci na društvenim mrežama izražavaju strepnje da su gužve na granicama vid kazne francuskih vlasti zato što je na referendumu 23. juna u Britaniji pobedila opcija za Brexit.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.