Kako izgleda radni dan vatrogasaca?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2016, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izgleda radni dan vatrogasaca?

Naša ekipa provela je dan sa vatrogascima, zahvaljujući kojima su sapseni mnogi životi. Tokom prošle godine u Južnobačkom okrugu vatrogasna jedinica imala je više od 2. 600 intervencija, od čega je polovina u Novom Sadu.

Sumorna statistika kaže da njih najviše ima upravo u ovom periodu godine. Od početka godine do sada su u Novom Sadu bila 333 požara.

Kada su vatrogasci na terenu za preventivu je tada kasno. Ipak, inspektori Uprave za vanredne situacije redovno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obavljaju kontrolu posebno u predškolskim i školskim ustanovama, kao i u Domu u Veterniku gde se nedavno desila tragedija.

Prema rečima Dragana Cvetićanina, načelnika Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu, svuda su zabeležene nepravilnosti.

Inspektori su tokom prošle godine kontrolisali oko dve hiljade objekata, ali tragedije poput onih u "Laundžu" i "Kontrast" opomena su da u toj sferi opreza i kontrole nikada nije dovoljno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.