Kairo: Smrtne kazne zbog nereda na utakmicama

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2015, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kairo: Smrtne kazne zbog nereda na utakmicama

U Kairu je izrečeno 11 smrtnih presuda navijačima zbog učestvovanja u neredima na fudbalskoj utakmici u Port Saidu 2012, u kojima su poginule 74 osobe.

U februaru 2014, egipatski apelacioni sud naložio je novo suđenje za 73 optuženih pošto je poništio smrtne presude za 21 osobu zbog nereda posle utakmice između Al-Masrija i Al-Alija.

Sudija tribunala u Kairu izrekao je ponovo u nedelju 11 smrtnih presuda, a za ostale optužene presuda će biti izrečena 30. maja.

Tada će biti izrečena i eventualna potvrda ovih smrtnih presuda, pošto sud dobije neobavezujuće mišljenje egipatskog muftije. Osuđeni na smrt mogu da ulože žalbu na presudu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.