Kada će Makedonija dobiti novu Vladu?

Izvor: N1 televizija, 25.Maj.2017, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada će Makedonija dobiti novu Vladu?

Makedonija bi početkom sledeće sedmice trebalo da ima novu koalicionu vladu, izjavio je mandatar za sastav makedonske vlade, lider SDSM Zoran Zaev.

On je istakao da su pregovori sa albanskim partijama, članicama parlamentarne većine, "u punom jeku" i da očekuje zatvaranje spiska ministara do kraja sedmice.

"Mogu da kažen da smo sa svim partijama (DUI, Alijansa za Albance), osim sa Pokretom Besa, blizu i po pitanju kadrova i resora. Sa Besom još razgovaramo o tome. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Pokušaćemo do kraja sedmice da pošaljmo predlog programa i sastava vlade Sobranju", rekao je Zaev.

Lider SDSM je mandat za formiranje vlade dobio u prošlu sredu, a u petak je počeo pregovore s tri albanske stranke, članice parlamentarne većine - DUI, Besa i Alijansa za Albance.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Predlog nove vlade Makedonije možda već sutra

Izvor: Blic, 25.Maj.2017

Mandatar i lider SDSM Zoran Zaev najavio je da će najkasnije sutra Sobranju dostaviti predlog buduće vlade, koji bi na dnevnom redu parlamenta mogao da bude već početkom naredne sedmice...Zajev je to najavio sinoć u Briselu, nakon susreta i neformalne večere lidera zapdnobalkanske šetorke sa šeficom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.