KRIZA U RIMU Nestašica vode mogla bi da ugrozi javno zdravlje

Izvor: Blic, 27.Jul.2017, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIZA U RIMU Nestašica vode mogla bi da ugrozi javno zdravlje

Planovi o štednji vode u Rimu koji je pogođen sušom mogli bi da imaju ozbiljne posledice po javno zdravlje, upozorila je italijanska ministarka zdravlja Beatriče Lorencin.

Vlasti regiona Lacio saopštile su da bi hitne mere zbog izuzetno sušnog leta mogle da dovedu do osmočasovnog isključenja vode u nekim delovima Rima, počev od vikenda.

Takav potez bi mogao ozbiljno da ugrozi standarde sanitarne higijene u objektima za smeštaj i restoranima u prestonici, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i u svim javnim prostorima, rekla je Lorencin, prenosi AFP.

Zbog nestašice vode koja je pogodila Rim, Vatikan je saopštio da će sve fontane, uključujući i onu na Trgu svetog Petra, biti isključene.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.