Izvor: Blic, 01.Jul.2016, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KORAK NAPRED Prvi susret Lavrova i Čavušoglua posle obnove odnosa Rusije i Turske

Ministri spoljnih poslova Rusije i Turske, Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu, sastali su se danas u Sočiju, prvi put posle obnavljanja odnosa između dve zemlje, prenele su ruske agencije.

"Nadamo se da će ovaj sastanak doprineti normalizaciji odnosa sa Turskom", rekao je Lavrov novinarima na početku sastanka.

Sa druge strane, Čavušoglu je naveo da su predsednici dveju zemalja, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, telefonom vodili "konstruktivan" razgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i naložili da se preduzmu sve mere u cilju normalizacije i daljeg razvoja bilateralnih odnosa.

Putin i Erdogan razgovarali su u sredu telefonom prvi put posle zahlađenja odnosa zbog obaranja ruskog vojnog aviona na granici Sirije i Turske, i dogovorili sastanak Lavrova i Čavušoglua u Sočiju.

Razgovor dvojice predsednika usledio je nakon Erdoganovog pisma izvinjenja Putinu zbog obaranja aviona i pogibije ruskog pilota.

Putin je potom naložio ukidanje zabrane prodaje turističkih aranžmana za Tursku ruskim operaterima i pripremu dokumenata o obnovi trgovinskih odnosa s Ankarom.

Odnosi dve zemlje drastično su pogoršani posle obaranja ruskog vojnog aviona na granici Sirije i Turske u novembru prošle godine.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija i Turska ubrzano sređuju odnose

Izvor: N1 televizija, 01.Jul.2016

Ministri spoljnih poslova Turske i Rusije Mevlut Čavušoglu i Sergej Lavrov sastali su se u petak u Sočiju, gde se održava redovna konferencija ministara Crnomorske ekonomske inicijative...Sastanak ruskog i turskog ministara usledio je nakon nedavnog telefonskog razgovora predsednika Erdogana i Putina,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.