KONAČNO NA SLOBODI Čelsi Mening će ostati u vojnoj službi po izlasku iz zatvora

Izvor: Blic, 17.Maj.2017, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONAČNO NA SLOBODI Čelsi Mening će ostati u vojnoj službi po izlasku iz zatvora

Transrodni vojnik američke vojske Čelsi Mening, osuđena 2013. godine zbog odavanja poverljivih državnih dokumenata, ostaće u aktivnoj službi, ali u specijalnom statusu, pošto sutra bude puštena iz zatvora, saopštile su Oružane snage SAD.

Portparolka američke vojske Dženifer Džonson rekla je danas da Mening u tom statusu neće dobijati platu, ali će imati pristup zdravstvenoj zaštiti u okviru vojske, dok se ne okonča postupak revizije presude.

Čelsi Mening >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biće sutra oslobođena na osnovu odluke bivšeg predsednika SAD Baraka Obame, koji ju je pomilovao u poslednjim danima svog mandata.

Ona je odslužila gotovo sedam godina kazne tokom kojih je dva puta pokušala da se ubije.

Osuđena je avgusta 2013. godine na 35 godina zatvora zbog odavanja više od 700.000 tajnih vladinih i vojnih dokumenata sajtu Vikiliks 2010. godine, što je bilo najveće curenje tajnih materijala u američkoj istoriji.

U trenutku izvršenja krivičnih dela Čelsi je bila muškarac i zvala se Bredli Mening, a u zatvoru je postala žena.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMERIČKI ŠPIJUN NA SLOBODI: Zviždač Čelsi Mening izašao iz zatvora posle 7 godina

Izvor: Kurir, 17.Maj.2017

...Portparolka američke vojske Dženifer Džonson rekla je danas da Mening u tom statusu neće dobijati platu, ali će imati pristup zdravstvenoj zaštiti u okviru vojske, dok se ne okonča postupak revizije presude..Čelsi Mening biće danas oslobođena na osnovu odluke bivšeg predsednika SAD Baraka...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.