Južna Koreja: Vojska SAD dovozi delove raketnog štita, sukobi

Izvor: Blic, 26.Apr.2017, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Koreja: Vojska SAD dovozi delove raketnog štita, sukobi

Američka vojska dovezla je na lokaciju u Južnoj Koreji, na kojoj treba da bude postavljen sistem antiraketne odbrane THAAD, šest kamionskih prikolica u kojima se nalazi radarska i druga oprema, zbog čega su izbili sukobi policije i lokalnog stanovništva, prenosi Jonhap.

Lokacija antiraketnog štita je na terenu koji je do sada korišćen za golf u okrugu Seongđu.

Rojters THAAD naziva "kontroverznim" sistemom i navodi da se njegovo postavljanje dešava u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << visokih tenzija vezanih za raketni i nuklearni program Južne Koreje.

Navodi se da su se SAD i Južna Koreja dogovorile da postave THAAD kao odgovor na severnokorejske pretnje o lansiranju raketa, ali da Kina kaže da će to učiniti malo na odvraćanju Severne Koreje od njenih planova, ali da će destabilizovati regionalnu bezbednosnu ravnotežu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NE ŽELE THAAD U SVOM GRADU: Protesti u Južnoj Koreji zbog američkog sistema raketne odbrane

Izvor: Kurir, 26.Apr.2017

...Lokacija antiraketnog štita je na terenu koji je do sada korišćen za golf u okrugu SeongđuRojters THAAD naziva "kontroverznim" sistemom i navodi da se njegovo postavljanje dešava u trenutku visokih tenzija vezanih za raketni i nuklearni program Južne Koreje..Navodi se da su se SAD i Južna Koreja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.