Još nema potrebe za kopnenom vojskom u Jemenu

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još nema potrebe za kopnenom vojskom u Jemenu

Još nema potrebe za slanjem kopnene vojske u Jemen, rekao je danas portparol koalicije predvodjenje Saudijskom Arabijom, koja već šest dana iz vazduha napada položaje šiitskih pobunjenika u toj zemlji.

Brigadni general Ahmed Asiri, rekao je, međutim, da bi takva potreba mogla da iskrsne "u bilo kom trenutku".

Većinski sunitska Saudijska Arabija optužuje Iran u kojem dominiraju šiiti, za pružanje podrške Hutima, koji su u februaru zauzeli jemensku prestonicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sanu, primoravši predsednika Abderaboa Mansura Hadija da pobegne u luku Aden.

Hadi je prošle nedelje prešao u Rijad, pošto su pobunjenici počeli da napreduju ka Adenu.

Prema Asirijevim rečima, vazdušni napadi severno od Adena imaju za cilj da zaustave kretanje pobunjenika i njihovih saveznika ka tom gradu na jugu, dok bi operacije na severu zemlje trebalo da ih spreče da napreduju ka saudijskoj granici, preneo je AFP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.