Jeziva predviđanja: Kroz šest meseci očekuje se 300.000 slučajeva kolere (FOTO)

Izvor: BKTV News, 19.Maj.2017, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeziva predviđanja: Kroz šest meseci očekuje se 300.000 slučajeva kolere (FOTO)

Kolera je u Jemenu od početka godine usmrtila 115 osoba, a stručnjaci sada upozoravaju da će ova skoro iskorenjena bolest uništiti ovu zemlju.

U Jemenu bi u narednih šest meseci do 300.000 osoba moglo da bude zaraženo kolerom, izjavio je danas predstavnik Svetske zdravstvene organizacije za tu državu Nevio Zagaria.

Jemen: Kolera kosi stanovništvo, na hiljade ljudi zaraženo (FOTO)

"Trebalo bi da očekujemo broj koji bi mogao da bude između 200.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << - 250.000 slučajeva u narednih šest meseci, uzevši u obzir 50.000 slučajeva koji su se već dogodili", rekao je Zagaria.

Několik fotek z Jemenu, jak vypadá zblízka cholera. 3 tis. nových případů denně.

Jemen, přístav Hodeida, místní nemocnice. foto UNICEF dnes pic.twitter.com/PzcdoX9EzP

On je to rekao u telefonskom razgovoru sa novinarima u Ženevi, prenosi Rojters.

[VIDEO] 2-jarige Ragdad is slachtoffer van cholera-uitbraak in #Jemen https://t.co/gCBg9fcyIQ Ziekenhuizen worden overspoeld door patiënten pic.twitter.com/ut2aYlJwwf

"Možete da razumete da će cena koju ćemo sa ovim brojkama platiti u pogledu ljudskih života, biti ekstremno, ekstremno visoka", rekao je on.

#Jemen ohrozuje cholera: Podľahli jej už stovky ľudí, denne pribúdajú tisícky nových prípadov#yemenhttps://t.co/1wMNTbSuFq pic.twitter.com/JA73wHEM5s

Jemen: Od kolere preminulo 34 osobe, više od 2.000 obolelo

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.