Jerusalim, hiljade pravoslavnih vernika u procesiji

Izvor: RTS, 29.Apr.2016, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerusalim, hiljade pravoslavnih vernika u procesiji

Hiljade pravoslavnih vernika iz čitavog sveta obeležavaju Veliki petak procesijom kroz stari deo Jerusalima, ponavljajući tako korake za koje se veruje da ih je Isus Hrist prošao na dan svog raspeća.
Vernici, od kojih su neki nosili krstove a drugi izgovarali molitve, prolazili su istim putem do Crkve Svetog groba, gde se veruje da je Hrist sahranjen, prenosi AFP.

Na stotine pripadnika izraelskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snaga bezbednosti bilo je raspoređeno po starom delu grada i oko crkve koja se nalazi u istočnom Jerusalimu.
Oni su bili prisutni više da bi regulisali kretanje velikog broja vernika uskim ulicama, nego da bi sprečili eventualno nasilje, uprkos obnovljenim tenzijama između Izraelaca i Palestinaca, navodi AFP.
Pravoslavni hrišćani obeležavaju Veliki petak, u znak sećanja na dan kada je Isus Hrist razapet na krstu na Golgoti.
Pravoslavni hrišćani u nedelju, 1. maja, obeležavaju Uskrs.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jerusalim: Hiljade pravoslavnih vernika u procesiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2016

Hiljade pravoslavnih vernika iz čitavog sveta danas obeležavaju Veliki petak procesijom kroz stari deo Jerusalima, ponavljajući tako korake za koje se veruje da ih je Isus Hristos prošao na dan svog raspeća...Vernici, od kojih su neki nosili krstove a drugi izgovarali molitve, prolazili su istim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.