Jemen: Najmanje 38 ubijenih u sukobima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2015, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: Najmanje 38 ubijenih u sukobima

Najmanje 38 ljudi poginulo je danas u sukobima pobunjeničkih snaga i plemena na jugu Jemena bogatom naftom, saopštili su bezbednosni i plemenski izvori.

Do sukoba je došlo kada su pripadnici plemena napali položaje koje drže Huti, u blizini oblasti Usajlan u pokrajini Šabva.

"Huti i njihovi saveznici (trupe lojalne nekadašnjem vođi Aliju Abdulahu Salehu) izgubile su 30 svojih ljudi, u borbama u kopjima je ubijeno osmoro pripadnika plemena", rekao je bezbednosni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zvaničnik.

Plemenski izvor potvrdio je ovaj bilans, preneo je AFP.

Do sukoba je došlo dok avioni koalicije predvođene Saudijskom Arabijom bombarduju položaje pobunjenika širom Jemena, u četvorodnevnoj kampanji pokrenutoj u nameri da spreče pad predsednika Abderaboa Mansura Hadija.

Mansur Hadi, koga su Huti nakon osvajanja glavnog grada Sane prošle jeseni stavili u kućni pritvor, uspeo je da pobegne u Aden, grad na jugu Jemena, koji je trenutno pod opsadom pobinjenika.

Kampanja vazdušnih napada međunarodne koalicije, koju predvodi Saudijska Arabija, odgovor je na ofanzivu jemenskog šiitskog plemena Huta, koje podržava Iran.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.