Izvor: Blic, 28.Avg.2016, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: Huti ne daju balističke rakete

Pobunjenici Huti, koje podržava Iran, odbacili su inicijativu državnog sekretara SAD Džona Kerija kojom je trebalo da se okonča građanski rat u Jemenu. Kamen spoticanja je zahtev da se preda teško naoružanje.

Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je tokom pres-konferencije sa svojim saudijskim kolegom Adelom el Džubeirom da je napravljen plan za rešavanje konflikta između vladinih snaga i šiitskih pobunjenika u Jemenu.

Američki političar je predložio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da šiiti uđu u Vladu nacionalnog jedinstva. U zamenu, Huti treba da povuku svoju vojsku iz glavnog grada Sane i da predaju teško naoružanje, uključujući rakete. Keri je naglasio da raketni arsenal pobunjenika predstavlja opasnost ne samo za Saudijsku Arabiju, već i za druge zemlje regiona, kao i za SAD.

Pročitajte još:

Poslednjih dana su nastavljene borbe za Taiz, treći po veličini grad u Jemenu, koji se nalazi između Sane i Adena. Obe strane grupišu teško naoružanje. Pobeda bi vladinim snagama otvorila put ka oslobađanju prestonice zemlje, prenosi Sputnjik.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.