Kina će “oduvati“ Japan i SAD

Izvor: Vesti-online.com, 05.Okt.2011, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina će “oduvati“ Japan i SAD

Kina će za tri godine premašiti Japan i SAD po luksuznoj potrošnji, navodi se u izveštaju švajcarske privatne banke o prognozi kretanja na tržištu luksuzne robe. Predviđa se da će se u budućih deset godina 40 odsto rasta potrošnje u Kini odnositi na luksuznu robu.

U izveštaju se ističe da su satovi i muška garderoba najbrže rastući segment tržišta luksuzne robe i izražava uverenje da će rast potrošnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nakita biti u porastu, javlja Kineski međunarodni radio.

Prema rečima švajcarskih analitičara, Kina vrlo brzo može da bude prvo tržište luksuzne robe, pre svega jer potencijalni kupci starosti ispod 45 godina čine 73 odsto tržišta. To je dva puta više u odnosu na Japan i SAD.

Drugo, broj muških potrošača je mnogo veći nego u te dve zemlje. Osim toga, sve više ljudi poklanja veću pažnju putovanjima i luksuznom uživanju, a veliki je i potencijal milionera u unutrašnjosti Kine. Sve to ubrzava rast tržišta luksuzne robe u Kini.

S obzirom na to da je globalna privreda u recesiji, analitičari švajcarske banke ukazuju da se tržište luksuzne robe od 2008. godine postepeno seli u Aziju. Oko 65 odsto potencijalnih kupaca skupih, rafiniranih proizvoda, živi upravo u novorastućim ekonomijama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.