Janukovič nudi rešenje krize

Izvor: Studio B, 21.Apr.2014, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janukovič nudi rešenje krize

Rostov na Donu -- Smenjeni ukrajinski predsednik Viktor Janukovič predložio je danas da se sve ukrajinske naoružane snage povuku na lokacije gde su stalno stacionirane.

On je predložio da se sa istoka zemlje povuku jedinice Nacionalne garde i da se uspostavi dijalog sa stanovništvom Istočne Ukrajine, koje u velikom procentu govori ruski jezik.

Nudeći plan za rešenje krize, Janukovič se u saopštenju, koje je primio Itar-Tas, založio i za održavanje referenduma >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << o federalizaciji zemlje i nadležnostima njenih regiona, kao i o tome da li se želi predsednički ili parlamentarni sistem vladavine.

Ustav bi se, prema ideji smenjenog predsednika, reformisao na bazi rezultata ovih referenduma.

Janukovič smatra da bi parlamentarne i predsedničke izbore u Ukrajini trebalo održati tek nakon toga i to pod medjunarodnom kontrolom.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.