Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDAN UDARAC ISLAMISTIMA U napadu drona SAD ubijen vođa Islamske države

Vođa Islamske države za područje Avganistana i Pakistana ubijen je u vazdušnom napadu bespilotne letelice SAD, rekao je avganistanski ambasador u Pakistanu Hazrat Omar Zahilval, prenosi Rojters.

Pimpinan ISIS Hafiz Saeed Khan Diyakini Tewas Dalam Operasi AS-Afghanistan https://t.co/DdZwQQ2YIw pic.twitter.com/A5bO9XEgxV

- Mogu da potvrdimda je lider ID Hafiz Saed Kan ubijen u vazdušnom napadu drona zajedno sa svojim visokim komandantima i borcima u oblasti Kot u avganistanskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << provinciji Nangharhar - rekao je Zahilval.

Portparol vojske SAD u Kabulu nije mogao da potvrdi informacije, ali je rečeno da je u toku istraga.

Za Kana, bivšeg člana pakistanskih talibana koji se zakleo na vernost Islamskoj državi i ranije je javljano da je poginuo, ali njegova smrt nikada nije potvrđena, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Avganistan, ubijen jedan od lidera ID?

Izvor: RTS, 12.Avg.2016

U američkom napadu dronom na istoku Avganistana ubijen je lider ogranaka Islamske države u Avganistanu i Pakistanu, saopštio je avganistanski ambasador u Pakistanu. . "Mogu da potvrdim da je lider ogranka Islamske države...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.