Izvor: Blic, 22.Okt.2016, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDAN NAPAD NA SAHRANU Rusija: SAD su odgovorne za stravičan napad na civile u Dakuku

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da je Koalicija na čelu sa SAD odgovorna za napad na civile koji su žalili stradale u Dakuku u petak, ubivši mnoge od njih, uključujući žene i decu, prenosi "Raša tudej".

- Avioni Kolalicije naizgled su pomešali civile sa džihadistima Islamske države, sudeći na osnovu izjava očevidaca. Desetine ljudi je stradalo, pa i žene i deca - rekao je Igor Konašenkov, portparol ruskog Ministarstva odbrane.

On je dodao da su ruske izvidnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << utvrdile koje letelice su izvršile napade na Dakuk.

- Taj grad se nalazi oko 30 kilometara od Kirkuka gde, na osnovu naših podataka, nema džihadista ID - rekao je Konašenkov, javlja "RT".

Pročitajte još:

On je naglasio da takva dela mogu da se kategorišu kao ratni zločini.

- Ti napadi na civilna područja koji za posledicu imaju smrt nedužnih, sva imaju odjek ratnog zločina, a postaju skoro svakodnevnica Koalicije. Sve češće venčanja, sahrane, bolnice, policijske stanice i humanitarni konvoji bivaju napadnuti njihovim avionima - naglasio je Konašenkov.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, takođe je osudila akcije Koalicije.

"Juče su 'borci za ljudska prava' ponovo bombardovali sahranu, ovaj put u Dakuku u kom nema terorista", napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Koalicija na čelu sa SAD tvrdi da ne stoji iza vazdušnog napada na civile u Dakuku

Izvor: Blic, 22.Okt.2016

Koalicija na čelu sa SAD demantovala je da je odgovorna za vazdušni napad na pogrebnu povorku u Dakuku u kojoj je stradalo oko 20 civila, prenosi "Sputnjik"...US-led coalition denies involvement in #Daquq airstrikes against civilians – official https://t.co/o85EBCdi5o #Iraq pic.twitter.com/YkkkayOzge..Prema...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.