JEZIVO Trenutak kada je policija ubila dvanaestogodišnjeg dečaka zbog pištolja igračke (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 27.Nov.2014, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVO Trenutak kada je policija ubila dvanaestogodišnjeg dečaka zbog pištolja igračke (VIDEO)

Policija Klivlenda objavila je danas video-snimak na kom se vidi kako su policajci u nedelju 12-godišnjeg Tamira Rajsa ubili za par sekundi po dolasku do rekreativnog centra, pritom ga tri puta upozoravajući da podigne ruke uvis. Ono što je upečatljivo sa snimka jeste brzina kojom je pucano, navodi Asošijeted pres.

Američka novinska agencija javila je da se na snimku vidi kako se tamnoputi dečak igra replikom pištolja, povremeno razgovara mobilnim telefonom i na većem >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << delu materijala izgleda kao dete koje se dosadjuje i „vrzma“ po parku dečjeg igrališta tokom neuobičajeno toplog novembarskog popodneva.
AP navodi da je se na jednom delu snimka vidi da je dečak sedeo za piknik-stolom i u jednom trenutku ustao, dok mu je sa desne strane prišao policijski automobil, otvorila se suvozačka vrata odakle je policajac pucao u njega sa udaljenosti manjoj od tri metra.
 
Upozorenje: Snimak može biti uznemirujući!

„En-Bi-Si njus“ (NBCNews) izvestio je da nema tonskog snimka ali da je predstavnik policije Ed Tomba saopštio da je policajac tri puta doviknuo da podigne ruke uvis.
Prema pisanju medija, na replici pištolja nije bilo narandžaste oznake koja ukazuje da pištolj nije pravi, a ni dispečer policijskoj patroli nije preneo reči dojavljivača da je u pitanju najverovatnije igračka.
 
 
Saopšten je identitet policajca koji je ubio Tamira i to je Timoti Leman (Loehmann), za kog se navodi da je 26-godišnji početnik koji je počeo da radi u klivlendskoj policiji u martu.
Drugi član patrole bio je 46-godišnji Frenk Garmbek (Garmback), koji u tom policijskom odeljenju radi od 2008. godine, navodi AP.
 
 
Obojica su na plaćenom odsustvu dok tužilac ne odluči da li će podizati optužnicu protiv njih.
Tomba naveo je da je snimak objavljen na zahtev porodice dečaka koji je preminuo u Klivlendskoj bolnici.
U saopštenju porodice ističe se uverenje da je „ova situacija mogla da bude izbegnuta“.
 
 
Ubistvo dečaka u Ohaju dogodilo se usred protesta širom SAD zbog odluke Velike porote da ne pokreće krivični postupak protiv belog policajca koji je ubio nenaoružanog 18-godišnjeg mladića Majkla Brauna u Fergusonu u državi Misuri, 9. avgusta ove godine.
Frans pres izveštava da su ulice u tom predgradju Sent Luisa jutros mnogo mirnije posle dvodnevnih protesta i da je okupljenih par desetina.
 
 
U sredu je nekoliko demonstranata upalo u zgradu gradskih vlasti Sent Luisa a oko 200 okupljenih, napravili su improvizovano sudjenje policajcu.
Agencije izveštavaju da je guverner Misurija Džej Nikson odbacio apele na sazivanju nove porote, nakon što je prva odbacila pokretanje postupka protiv Darena Vilsona koji je pucao u Brauna.
 
Izvor:blic
The post JEZIVO Trenutak kada je policija ubila dvanaestogodišnjeg dečaka zbog pištolja igračke (VIDEO) appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klivlend: Dečak ubijen par sekundi po dolasku na igralište

Izvor: Studio B, 27.Nov.2014

Policija Klivlenda objavila je video-snimak na kom se vidi kako su policajci 12-godišnjeg Tamira Rajsa ubili za par sekundi po dolasku do rekreativnog centra u nedelju, pritom ga tri puta upozoravajući da podigne ruke uvis...Ono što je upečatljivo sa snimka jeste brzina kojom je pucano, navodi Asošijeted...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.