J. Koreja: Olupina trajekta Sevol izvučena iz mora

Izvor: Press, 23.Mar.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

J. Koreja: Olupina trajekta "Sevol" izvučena iz mora

Spasilačke službe izvukle su iz mora olupinu trajekta "Sevol" koji je potonuo pre tri godine u jednoj od najgorih pomorskih nesreća u Južnoj Koreji.
Foto:B92.net
Trajekt težak 6.800 tona potonuo je 15. aprila 2014. godine i tada je poginulo 304 ljudi, mahom srednjoškolaca iz Seula koji su krenuli na školsku ekskurziju na ostrvo Džedu.
Brod je ležao na 40 metara dubine, a operacija izvlačenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odlagana je nekoliko puta zbog lošeg vremena i opasnosti da se plovilo dugo 145 metara ne raspadne u više delova. 

Porodice žrtava zahtevale su da se olupina trajekta izvuče iz vode, nadajući se da će pronaći tela devetoro nestalih putnika. 

Nekoliko desetina roditelja isplovilo je danas kako bi posmatrali akciju izvlačenja trajekta. 

Uzrok nesreće bila je ljudska greška, preopterećen teretni prostor i poremećeni odnosi operatera i regulatornih vlasti. 

Kapetan trajekta preživeo je nesreću i osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog nemara, jer je napustio brod bez prethodnog upozorenja putnicima.

Foto: Tanjug

 
.

Foto: Tanjug

 
.

Foto: Tanjug

 
.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.