Izraelska vojska ušla u sporni stambeni kompleks

Izvor: Blic, 29.Jul.2015, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska vojska ušla u sporni stambeni kompleks

Izraelske vojne snage su u utorak preuzele sporni stambeni kompleks u izgradnji, u naselju Beit El na Zapadnoj obali, koji bi trebalo da bude porušen, saopštila je armija te zemlje.

Cilj ove akcije je bio da se oteraju protivnici rušenja koji su se zabarikadirali u kompleksu.

Na stotine demonstranata su se okupili i suprotstavili snagama bezbednosti, a sukobi su potrajali tokom većeg dela dana, prenosi AP.

Izraelski Vrhovni sud je dao rok vladi da se nelegalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << građeni kompleks sruši do četvrtka, ali predstavnici vlade ističu kako će se boriti protiv takve presude i nastojati da legalizuju kompleks.

Ministri koji pripadaju tvrđoj struju u izraelskoj vladi kritikovali su svog kolegu, ministra odbrane Moše Jalona što je u ovom sporu angažovao vojsku.

U leto 2005. Izrael je doneo odluku da povuče svoju vojsku i civile iz Pojasa Gaze i sa Zapadne obale, ali se mnogi Izraelci nisu s tim nikad pomirili.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.