Izrael se danas seća žrtava Holokausta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2016, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael se danas seća žrtava Holokausta

Stanovnici Izraela odali su jutros poštu za šest miliona jevrejskih žrtava nacističkog režima u Evropi, i tako započeli obeležavanje Dana sećanja na Holokaust.

Nakon što su se čule sirene širom zemlje, građani Izraela su zaustavili svoje aktivnosti na dva minuta, a kasnije tokom dana predviđene su brojne aktivnosti širom Izraela u čast žrtvama Holokausta, ali i preživelima nacističkog pogroma, piše list "Tajms of Izrael".

Centralna manifestacija predviđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u memorijalnom muzeju Jad Vašem u Jerusalimu, gde će zvaničnici položiti vence na spomenik Pobuni u varšavskom getu 1943.

Među zvaničnicima koji će učestvovati na ceremoniji su izraelski predsednik Reuven Rivlin, premijer Benjamin Netanijahu, načelnik Generalštaba izraelske vojske Gadi Ajzenkot i predsednica Vrhovnog suda Mirijam Naor.

Za 11 sati po izraelskom vremenu predviđeno je da poslanici izarelskog parlamenta - Kneseta održe ceremoniju tokom koje će čitati imena žrtava Holokausta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

(VIDEO) DAN SEĆANJA NA HOLOKAUST: Ceo Izrael stao i odao poštu žrtvama nacističkog režima

Izvor: Kurir, 05.Maj.2016

...Kad su se začule sirene širom zemlje, građani Izraela su zaustavili svoje aktivnosti na dva minuta, a kasnije tokom dana predviđene su brojne aktivnosti širom Izraela u čast žrtvama Holokausta, ali i preživelima nacističkog pogroma, piše list Tajms of Izrael..Israelis observe two-minute...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.