Izvor: Blic, 28.Maj.2016, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdato upozorenje za tropsku oluju na teritoriji Južne Karoline

Upozorenje na tropsku oluju izdato je danas za teritoriju Južne Karoline nakon što je utvrđeno da je formiran drugi tropski ciklon tokom sezone, prenosi AP.

BREAKING: Tropical storm warning issued for South Carolina coast as system forms over the Atlantic.

Nacionalni centar za uragane SAD, napominje da se upozorenje odnosi na celo obalno područje Južne Karoline i znači da se očekuju tropske oluje u nekoj regiji u toku narednih 36 sati.

Dodali su da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se to najverovatnije dogoditi tokom subotnje večeri, a procenjuju da će pasti oko 5 centimetara kiše u obalskom predelu Džordžije, Južne i Severne Karoline.

Regija je maksimalno izdržala nalete vetra od oko 57 kilometara na sat.

Tropical Depression TWO has formed off the coast of the SE US. South Carolina coat under Tropical Storm Warning -Mon pic.twitter.com/YoFw2Y1Gvl

Sezona uragana na Atlantiku zvanično počinje 1. juna, ali tropski vremenski uslovi ove godine su ranije krenuli, a uragan Aleks formiran je čak u januaru na udaljenom delu istočnog Atlantika.

Nacionalni centar za uragane naveo je da u regiji slabog pritiska između Bermuda i Bahama ima mogućnost da se razvije nešto ozbiljnije tokom vikenda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.