Izbor Kameronovog naslednika odložen za nedelju dana

Izvor: Blic, 29.Jun.2016, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbor Kameronovog naslednika odložen za nedelju dana

Naslednik britanskog premijera Dejvida Kamerona biće imenovan 9. septembra, pošto najkasnije do tog datuma treba da budu dostavljene nominacije za predsednika vladajuće Konzervativne stranke, saopštila je danas ta stranka.

- Upravni odbor stranke preporučuje da lider bude imenovan 9. septembra - navodi se u saopštenju, što je nedelju dana kasnije nego što je bilo ranije planirano, prenela je agencija AFP.

Prethodno je komitet stranke preporučio da konferencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Konzervativaca, na kojoj će biti izabran lider stranke, bude održana 2. septembra.

Pročitajte još:

Kameron je dan nakon referenduma 23. juna, na kojem su građani Britanije podržali izlazak svoje zemlje iz Evropske unije, najavio ostavku.

On je tada rekao i da neće pokretati član 50 Lisabonskog sporazuma, čime zvanično počinje proces izlaska iz EU, već će to ostaviti novom premijeru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.