Izbeglice, platite ulazak u zemlju

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2016, 03:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice, platite ulazak u zemlju

Mnoge izbeglice, na putu ka Zapadnoj Evropi, koriste usluge kriminalnih bandi krijumčara, zbog čega su sada dva švajcarska profesora iznela ideju, kojom bi se stalo na put ilegalnoj migraciji i kriminalnim bandama.

Margit Osterlo i Bruno Fraj sa Univerziteta u Cirihu predlažu kako da se omogući izbeglicama da legalno uđu u željenu zemlju.

Bečki list "Esterajh" izveštava da bi po tom predlogu, izbeglica trebalo da plati ulazak onoj državi u koju namerava da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << useli, umesto da daje novac krijumčarima. To je lako na aerodromima, gde je najlakše izvesti ovu operaciju.

- Oni koji kasnije dobiju status azilanta, dobio bi novac natrag - objasnila je gospođa Osterlo.

Ovim novcem od migranata smanjio bi se teret po poreske obveznike, a bio bi korišćen za integraciju došljaka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.