Iz suda na slobodu

Izvor: Vesti-online.com, 24.Okt.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz suda na slobodu

Pijanka koju su 11. februara u stanu u Hamburgu organizovala četvorica mladića poreklom iz Srbije pretvorila se u grupno silovanje maloletne Nikol (14).

Sada je to silovanje dobilo sudski epilog i četvorica mladih Srba, zajedno sa njihovom vršnjakinjom iz Nemačke, osuđeno je zbog seksualnog napada na osobu nemoćnu da pruži otpor. Osim toga, njima je na teret bilo stavljeno i maltretiranje flašama i drugim predmetima, a u optužnici je pisalo i da su silovatelji posle svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << onesvešćenu maloletnicu polugolu ostavili da leži u dvorištu.

Od smrzavanja ju je spasao slučajni prolaznik koji je primetio devojčicu koja je imala samo donji veš, a kada je primljena u bolnicu temperatura joj je bila 35,4 stepena.

Od petoro optuženih najtežu kaznu je dobio najstariji Boško P. (21) koji je osuđen na četiri godine zatvora, dok su ostali dobili uslovne kazne sa rokom provere od tri godine! Ukoliko u tom periodu ponovo prekrše zakon biće im aktivirana kazna po kojoj je Živorad S. (17) osuđen na dve godine maloletničkog zatvora, Aleksandar K. (16) na 20 meseci, a Denis K. (14) na 16 meseci zatvora. U bandi silovatelja bila je i Liza H. (15) koja je sve vreme telefonom snimala šta se dešava i pritom podsticala napadače i ona je takođe dobila uslovnu kaznu od godinu dana maloletničkog zatvora.

Osim Boška P, koji je najtežu kaznu dobio i zbog toga što je do kraja tvrdio da je 14-godišnja žrtva sama pristala na sve što se dešavalo, ostali su na procesu zatvorenom za javnost priznali delo.

- Imamo utisak da se zaista stide što su učinili nešto što ni sebi ne mogu da objasne. Možda će se javnosti ovo činiti kao blaga kazna, ali maloletnici moraju da se fokusiraju na obrazovanje, a ne na kažnjavanje - rekao je predsednik sudskog veća.

Osuđeni mladići i devojke moraće da posećuju terapije i redovno idu u školu jer će, u suprotnom, uslovna kazna biti pretvorena u zatvorsku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.