Ivanić u pismu Hagu osporio podnošenje zahteva za reviziju presude

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Feb.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić u pismu Hagu osporio podnošenje zahteva za reviziju presude

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić je uputio pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu u kojem je osporio bilo čije pravo da u ime BiH podnosi aplikacije tom sudu, jer o tom ne postoji odluka institucija BiH.

Banjalučki mediji preneli su izjavu iz Ivanićevog kabineta Srpskoj novinskog agenciji (Srna) prema kojoj je Ivanić MSP u Hagu uputio pismo kao i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

"Predsedavajući Ivanić je već u više navrata najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da će ponovo obavestiti Međunarodni sud u Hagu u slučaju da bilo ko pokuša da podnese aplikaciju u ime BiH", rečeno je iz njegovog kabineta.

Ivanić je juče rekao da će, kada bude podnet zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, on putem svog izaslanika obavestiti MSP da takav zahtev nema legitimitet, pošto ambasadorka BiH u Holandiji Mirsada Čolaković nije dostavila njegov dopis tom Sudu, zbog, kako je navedeno, uticaja koji na nju ima Bakir Izetbegović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.