Izvor: Blic, 16.Avg.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Roditelji koji veganski hrane decu idu u zatvor?

Predlog zakona po kojem bi se roditelji koji svojoj djeci uskraćuju hranu životinjskog porekla kažnjavali zatvorom u Italiji, pokrenuo je oštre polemike izmedju pristalica i protivnika veganske ishrane, ne bez političkih uplitanja jer je predlog došao iz stranke bivšeg premijera Silvija Berluskonija.

Na predlog zakona koji podrazumeva kaznu zatvora za roditelje vegane, koji je iznela poslanica Elvira Savino iz stranke Forca Italija, prvi su reagovali zastunici prava životinja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Veganska hrana je primeren tip prehrane, čak i za decu, uz znanje o sastavu namirnica i redovnu kontrolu lekara", izjavio je predsednik udruženja Animalisti Italije Valter Kaporale

On je dodao da je "besmisleno i nezakonito braniti roditeljima da svoju decu hrane bez mesa, mleka, jaja i ribe", prenosi Hina.

Sa njim se složio i predsednik Italijanskog društva za istraživanje namirnica Anrea Djiseli.

"Način na koji se danas hrani zapad je neuporedivo opasniji od veganske hrane", rekao je Djiseli.

Pojavili su se i politički komentari kako je predlog Berluskonijeve poslanice motivisan populističkom željom da se ugodi osećajima birača, a ne zdravstvenim razlozima.

Zakonski predlog da se roditelji koji prisiljavaju decu na vegansku dijetu kazne, usledio je nakon nekoliko slučajeva hospitalizacije, kad je otkrivano nekoliko male dece koja su bila daleko ispod proseka ostalih po telesnoj težini, a druga su imala i teškoće zbog nedostatka nekih minerala i vitamina koje telo dobija uglavnom preko hrane životinjskog porekla.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Predlog: Zatvor za roditelje koji veganski hrane decu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2016

Predlog zakona po kojemu bi se roditelji koji svojoj deci uskraćuju hranu životinjskog porekla kažnjavali zatvorom u Italiji, pokrenuo je oštre polemike između pristalica i protivnika veganske ishrane, ne bez političkih uplitanja jer je predlog došao iz stranke bivšeg premijera Silvija Berluskonija...Na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.