Istorijski sastanak pape i patrijarha Kirila

Izvor: VOA, 05.Feb.2016, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijski sastanak pape i patrijarha Kirila

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja sastaće se sa patrijarhom Ruske pravoslavne crkve Kirilom na Kubi sledeće nedelje na prvom sastanku lidera dve crkve u istoriji.

U današnjem saopštenju Vatikana navodi se da će se Papa Franja sastati sa Kirilom na Kubi 12.februara. Papa će putovati u posetu Meksiku, koja je ranije zakazana.

Franja se ranije sastao sa istambulskim patrijarsima Pravoslavne crkve, ali je to prvi sastanak sa poglavarom Ruske pravoslavne crkve >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << koja je najuticajnija od svih pravoslavnih crkava, i kojoj pripada 160 od ukupno 250 miliona pravoslavnih vernika.

Njih dvojica trebalo bi da razgovaraju oko dva sata na aerodromu u Havani, na sastanku koji je organizovao predsednik Kube Raul Kastro. Vatikan je saopštio da će to biti važan korak u odnosima dve crkve i sastanak nazvao "znakom nade za sve ljude dobre volje".

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.